Fermentation of Xylose to Ethanol by Pichia stipitis

Prchia stipitis에 의한 Xylse의 Ethanol 발효

  • Published : 1989.07.01

Abstract

Batch fermentation runs were made with initial xylose concentrations of 2%, 4%, 8%, and 10%. The maximum yields were 0.46, 0.45, 0.43, and 0.42g ethanol/g xylose for 2%, 4%, 8%, and 10% xylose respectively. Xylitol formation was insignificant over a wide range of sepcific oxygen supply rates and xylose concentrations. The maximum specific productivities were 0.110, 0.110, 0.241, and 0.0961g ethanol/hr-g DCW for 2% through 10% xylose concentration.

Xylosw의 초기 농도가 2%, 4%, 8% 그리고 10%의 경우에 대하여 회분식 발효 실험을 하였다. 최대 ethanol수율은 2%, 4%, 8%과 10%의 xylose의 농도에 대하여 각각 0.46, 0.45, 0.43 그리고 0.42로 나타났다. Xylitol은 넓은 범위의 specific oxygen supply rate와 xylose 농도에서 거의 생성되지 않았다. 최대 specific productivity는 2-10%의 농도에 대하여 0.11, 0.11, 0.241, 0.0961g ethanol/hr-g DCW의 값을 보여주었다.

Keywords