한국식품영양과학회지 (Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition)
- 제18권2호
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- Pages.223-228
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- 1989
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
행인유의 채유방법에 관한 연구
A Study on the Ideal Preparation Procedure of Apricot Seed Oil
- 조경열 (효성여자대학교 약학대학 약학과)
- Cho, Kyung-Yol (Dept. of Pharmacy, Hyosung Women's University)
- 발행 : 1989.06.30
초록
Amygdaline의 분해를 막는 행인유 채유법을 model화하기 위하여 분쇄, 볶음, 증자 등 몇가지 전처리공정을 검토하였다. 행인은 분쇄할 경우 amygdaline의 분해와 더불어 HCN이 생성되었는데
In order to modelize the pretreatment procedure of the cyanide-free apricot seed oil, the conditions of crushing, frying, drying and steaming were investigated. Hydrogen cyanide was formed in the crushed seed at wide temperature range of
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