Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 21 Issue 5
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- Pages.669-675
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- 1989
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- 0367-6293(pISSN)
Effect of Ionizing Radiation of Physiological Characteristics of Fresh Mushrooms (Agaricus bisporus L.)
양송이 버섯의 생리적 특성에 대한 감마선 조사 영향
- Byun, Myung-Woo (Division of Food Irradiation, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Kwon, Joong-Ho (Division of Food Irradiation, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Cho, Han-Ok (Division of Food Irradiation, Korea Advanced Energy Research Institute) ;
- Cha, Bo-Sook (Department of Food Nutrition & Science, Suwon Nurses' College) ;
- Kang, Se-Sik (Department of Agricultural Chemistry, Wonkwang University) ;
- Kim, Joong-Man (Department of Agricultural Chemistry, Wonkwang University)
- 변명우 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 권중호 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 조한옥 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 차보숙 (수원간호전문대학 식품영양학과) ;
- 강세식 (원광대학교 농과대학 농화학과) ;
- 김중만 (원광대학교 농과대학 농화학과)
- Published : 1989.10.01
Abstract
Fresh mushroom (Agaricus bisporus L.) was irradiated (0, 1, 2, 3kGy) and kept for 20 days at
감마선 조사 (0, 1, 2, 3kGy)에 의한 생양송이 버섯의 저장성 연장에 관한 연구결과는 다음과 같다.