Korean Journal of Poultry Science (한국가금학회지)
- Volume 15 Issue 4
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- Pages.261-268
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- 1988
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- 1225-6625(pISSN)
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- 2287-5387(eISSN)
Studies on Factors to Increase Mold Inhibitor Effectiveness In Livestock Rations I. Effects of Particle Size and the Levels of Protein in the Ration on the Usage of a Mold Inhibitor
배합사료에 대한 항곰팡이제의 효과적인 처리 방법과 사료내 영양소 보전 방법 I. 사료의 입자 크기와 사료내 단백질 수준이 항곰팡이제의 작용에 미치는 영향
- Nahm, Kee H. (College of Agriculture, Taegu University) ;
- Nahm, Kee S.
- 남기홍 (대구대학교 농과 대학) ;
- 남기석 (국립 경기공업개방대학 화학공학과)
- Published : 1988.12.01
Abstract
The effect of two particle size ranges (80% of the particles in the ration less than 1.19mm ; and 40% of the particles in the ration less than 1.1mm) and two different levels of protein (18% and 12% ) on the activity of mold inhibitors in commercial ration was determined by measuring mold count, CO
단백질 수준이 각각 18%(초생추 사료)와 12% (비육우 사료)인 사판 사료를 사료 입자 크기로 나누어서 1.1mm이하가 전사료에 대한양외 80%와 40%인 것으로 만든 다음 각각 다른 단백질 수준과 입자 크기가 배합 사료내에 함유된 항곰광이제(0.1% W/W)의 효능에 어떻게 영향을 미치는지에 관하여 연구하였다. 시험 사료내에 함유된 수분의 함량은 12.6% (초생추 사료)와 12.7%(비육우 사료)였다. 시험 사료를 각 처리 별로 1kg씩 나누어 플라스틱통에 넣은 후 뚜껑을 약간 열어둔 상태로 상대습도가 85% 저장 온도를
Keywords