Journal of the Korean Society of Food Culture (한국식생활문화학회지)
- Volume 3 Issue 1
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- Pages.95-99
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- 1988
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- 1225-7060(pISSN)
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- 2288-7148(eISSN)
Extrusion Technology for the Production and Processing of Korean Traditional Foods
Extrusion 기술을 이용한 전통식품의 생산과 가공
- Lee, Cherl-Ho (Department of Food Technology, Korea University)
- 이철호 (고려대학교 식품공학과)
- Published : 1988.03.30
Abstract
The recent research results and applications of extrusion cooking in Korean traditional food processing are reviewed. It covers the development of rice bran extrusion stabilizer, instant rice cake production and researches in cereal based lactic beverage and alcohol beverage by using extrusion cooking technology.
식품 압출 성형공법을 이용한 전통 식품의 가공 및 개선에 관한 국내 연구 동향을 조사 평가한 것이다. 여기에서는 특히 Extruder를 이용한 미강안정화공법, 즉석 떡 제조법, 곡류를 기질로한 젖산 발효 음료 및 탁주 제조법에 관한 연구 결과를 다루었다.
Keywords