The Korean Journal of Mycology (한국균학회지)
- Volume 16 Issue 4
- /
- Pages.214-219
- /
- 1988
- /
- 0253-651X(pISSN)
- /
- 2383-5249(eISSN)
Studies on Protoplast Formation and Reversion of Pleurotus sapidus Kalchbr
맛느타리버섯(Pleurotus sapidus Kalchbr)의 원형질체 분리 및 환원에 관한 연구
- You, Chang-Hyun (Applied Mycology and Mushroom Division, Agricultural Sciences Institute, R.D.A.) ;
- Yoo, Young-Bok (Applied Mycology and Mushroom Division, Agricultural Sciences Institute, R.D.A.) ;
- Park, Yun-Hee (Department of Bioengineering, Ajou University)
- Published : 1988.12.30
Abstract
Factors affecting protoplast formation and reversion were investigated in Pleurotus sapidus kalchbr. For release of protoplast, enzyme mixture of Novozyme 234,
맛느타리버섯(Pleurotus sapidus)의 원형질체 분리 및 환원에 영향을 미치는 제 요인의 최적조건을 구명한 결과 다음과 같은 결론을 얻었다. 원형질체의 분리에 알맞는 균사체의 배양은