Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 14 Issue 4
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- Pages.305-310
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- 1986
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
A study on strain improvement by protoplast fusion between amylase secreting yeast and alcohol fermenting yeast I. Isolation and characterization of fusant between S. cecevisiae and S. diastaticus
Amylase 분비효모와 alcohol 발효효모의 세포융합에 의한 균주의 개발 제1보. S. cerevisiae와 S. diastaticus간의 세포융합 및 융합체의 성질
Abstract
To improve the starch fermentation ability of yeast, hybrids were introduced by protoplast fusion of S. cerevisiae and S. diastaticus. The protoplasts of parental auxotrophic cells were fused in the presence of 10 mM CaCl
본 연구의 목적은 yeast중 glucoamylase를 분비하는 S. diastaticus와 발효성 효모인 S. cerevisiae 간의 세포융합을 하여 당화와 발효의 두 공정을 단일화하는데 있다. 각각의 Parental protoplast를 1:1로 섞은 후 PEG(M W. 4,000) 30%와 10mM CaCl