Applied Biological Chemistry
- 제29권1호
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- Pages.51-56
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- 1986
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
보리단백질의 추출 및 품종간 조성비교 -I. 보리단백질의 추출-
An Extraction of Barley Protein and a Comparison of the Protein Composition of Some Barleys -I. Extraction of Barley Protein-
- Kim, Jung-Sang (Department of Food Science and Technology, College of Agriculture Seoul National University) ;
- Kim, Ze-Uook (Department of Food Science and Technology, College of Agriculture Seoul National University)
- 발행 : 1986.03.30
초록
우리나라에서 재배되는 보리의 단백질추출율을 높여서 품종간 단백질조성을 비교하기 위하여 올보리, 영산보리, 사친 6호, 수원228호를 시료로 하여 Osborne의 방법 및 이를 변형한 방법에 의해 분획하고 이들 방법을 비교 평가하였다. 염가용성회분은 NaCl의 농도가 증가함에 따라 추출율이 증가하여 0.5M에서 가장 높은 추출율을 보였으며, NaCl의 농도를 0.5M로 고정하고 추출온도를 변화시켜서 추출했을 때, 실온
Using milled barley of four varieties Olbori, Youngsan-bori, Sacheon 6, and Suwon 228, the barley proteins were fractionated by the Osborne method and the modified Osborne method. Two fractionation methods were compared. There was a steady increase in the amount of nitrogen extracted as NaCl concentration increased, reaching a maximum at 0.5M NaCl and the extraction of nitrogen by 0.5M NaCl reached a maximum at
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