Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 15 Issue 3
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- Pages.201-206
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- 1986
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Preparation of Fish Sauce from Mackerel Scrap
고등어 가공잔사를 이용한 어간장의 제조
- Lee, Eung-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- Park, Hyang-Suk (Shin Sun Middle School of Pusan) ;
- Ahn, Chang-Bum (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- Hwang, Gyu-Chul (Utilization Research Laboratory, Fisheries Research and Development Agency)
- Published : 1986.09.30
Abstract
The purpose of this study is to prepare the fish sauce front mackerel scrap which usually comprises
어류가공부산물로서 생산되는 미이용자원을 효율적으로 이용하기 위한 일련의 연구로서 고등어를 가공할 때 생기는 잔사를 원료로 하여 자가소화법으로 고등어간장의 제조를 시도하였다. 마쇄한 고등어잔사에 동량의 물을 첨가하여
Keywords