Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 14 Issue 4
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- Pages.359-364
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- 1985
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Basic Studies in Improvement of Freeze Concentration -(II) The Growth Rate and the Variety in Diameters of Ice Crystals-
동결농축(凍結濃縮)의 개선(改善)을 위한 기초적연구(基礎的硏究) -II. 빙결정(氷結晶)의 성장속도(成長速度)와 입경분포(粒徑分布)-
- Kong, Jai-Yul (Department of Refrigeration Engineering, National Fisheries University of Pusan)
- 공재열 (부산수산대학 냉동공학과)
- Published : 1985.11.21
Abstract
Being used the three kinds of aqueous solution of tobacco extracts as a new experimental material, experiment and theoretical analysis are performed. Measurements are made with a apparatus designed and constructed by the author.The average diameter of the ice crystals is 0.04-0.1cm between 0.2 and
본(本) 연구(硏究)에서는 3종(種)의 잎담배 추출액(抽出液)을 시료(試料)로 하여 동결농축(凍結濃縮)에 관(關)한 기초적(基礎的) 실험(實驗)과 검토(檢討)를 행(行)하였으며, 자작(自作)한 과냉각액(過冷却液) 공급형(供給形) 연속(連續) 교반조(攪拌槽)을 써서 빙결정(氷結晶) 성장속도(成長速度)와 과냉각도(過冷却度) 및 빙결정(氷結晶)의 입경분포(粒徑分布)를 측정(測定)한 결과(結果) 다음과 같은 결론(結論)을 얻었다. 1. 공급(供給) 과냉각액(過冷却液)의 과냉각도(過冷却度)
Keywords