Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 17 Issue 4
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- Pages.265-270
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- 1985
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- 0367-6293(pISSN)
Effect of Extraction Temperature and Time on Saponin Composition of Red Ginseng Extract
추출온도(抽出溫度) 및 시간(時間)이 홍삼(紅蔘)엑기스의 사포닌 조성(組成)에 미치는 영향
- Sung, Hyun-Soon (Korea Ginseng & Tobacco Research Institute) ;
- Yang, Cha-Bum (Department of Food and Nutrition, Hanyang University) ;
- Kim, Woo-Jung (Department of Food Science, King Sejong University)
- Published : 1985.08.01
Abstract
The saponin yield and its compositional changes of red ginseng extract (RG-EXT) was investigated during extraction at various temperature for 5 times of 8 hours. The higher temperature resulted an increase in solids yield while the total saponin recovered was decreased, particularly at
홍미삼을 원료로 홍삼엑기스를 조제할때 추출온도와 추출시간이 조사포닌의 수율과 ginsenoside의 구성에 미치는 영향을 조사하였다. 엑기스의 수율은 추출온도가 상승되고 추출회수가 증가될수록 증가되는 반면 조사포닌의 수율은 낮아지는 경향이 있으며 특히
Keywords