한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제17권3호
- /
- Pages.186-191
- /
- 1985
- /
- 0367-6293(pISSN)
감마선(線) 조사(照射)에 의한 닭고기의 이화학적(理化學的) 특성변화(特性變化)
Physicochemical Changes of Gamma-Irradiated Chicken
- 변명우 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 권중호 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 조한옥 (한국에너지연구소 식품조사연구실) ;
- 이미경 (세종대학 가정학과) ;
- 김종군 (세종대학 가정학과)
- Byun, Myung-Woo (Division of Food Irradiation, Korea Advenced Energy Research Institute) ;
- Kwon, Joong-Ho (Division of Food Irradiation, Korea Advenced Energy Research Institute) ;
- Cho, Han-Ok (Division of Food Irradiation, Korea Advenced Energy Research Institute) ;
- Lee, Me-Kyung (Department of Home Economics, King Sejong University) ;
- Kim, Jong-Gun (Department of Home Economics, King Sejong University)
- 발행 : 1985.06.01
초록
방사선(放射線) 조사(照射)가 닭고기의 저장성과 품질에 미치는 영향을 검토하기 위해 시료에 5-8kGy의 감마선(線)을 조사(照射)하고
The effect of gamma irradiation on the physicochemical properties of chicken meat and its sensory quality were investigated during 41 days of storage at 3 to
키워드