Korean Journal of Environmental Agriculture (한국환경농학회지)
- Volume 3 Issue 1
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- Pages.52-56
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- 1984
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- 1225-3537(pISSN)
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- 2233-4173(eISSN)
Effect of Antibiotic Fermentation Residues on Rice and Tomato Growth
항생물질 발효 부산물이 수도 및 토마토 생육에 미치는 영향
- Lim, Soo-Kil (College of Agriculture, Korea University) ;
- Yang, Han-Chul (College of Agriculture, Korea University) ;
- Kim, Sung-Bok (College of Agriculture, Korea University) ;
- Kwon, Hyok-Ji (College of Agriculture, Korea University)
- Published : 1984.06.30
Abstract
In order to evaluate the applicability of two kinds of antibiotic fermentation residues on rice and tomato growth, yield, yield components, and some indicators for plant growing status were checked including analysis of physico-chemical properties of these two antibiotic fermentation residues. The results obtained are as follows: 1) These two antibiotic fermentation residues contain high organic matter (
Erythromycin 및 Rifamycin 두 종의 항생물질 발효 부산물의 농업적 이용에 대한 검토를 위하여 발효 부산물 자체의 이화학적 성질의 조사와 함께 경기도 벽제 소재 일반 농가의 논과 밭토양을 이용하여 수도 및 토마토를 표식작물로 하여 두 종 시험물질은 시용효과를 조사한 결과는 다음과 같다. 1) 항생물질 발효균제 두 종은 모두 중성물짙(
Keywords