Korean Journal of Poultry Science (한국가금학회지)
- Volume 11 Issue 2
- /
- Pages.127-132
- /
- 1984
- /
- 1225-6625(pISSN)
- /
- 2287-5387(eISSN)
Effect of the Ambient Temperature of the Winter Season in Korea on the Egg Production and Energy Metabolism of Warren Hen
가금의 산란과 에너지대사에 미치는 동절기 기온의 영향
Abstract
In order to investigate the effect of temperature variation in winter season on the egg production and energy utilization of poultry, 30week-old Warren layers were reared during 17 weeks of experimental period, from Nov. 1st, 1980 to Feb. 27th. 1981. The effect of temperature change on the body weight, feed intake and feed conversion was not found. But the outdoor average and the indoor minimum temperature had changed Positively 0.46 and 0.24% of henday egg production per 1
우리나라의 동절기 기온이 산란계의 산란율과 대사에너지이용에 미치는 영향을 조사하기 위하여, 와렌산란계의 산란율 혹은 대사에너지이용과 기상대에서 관측된 기온 혹은 계사내 최고 및 최저기온과의 상관관계률 조사하였다. 계사내 최고 및 최저온도는 외부기온이 변함에 따라 변하였다. 기온의 변화에 따른 체중, 사료섭취양 및 사료요구율의 변화는 발견되지 않았으나, 산란율은 외부기온과 사내최저기온이 1
Keywords