Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 12 Issue 4
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- Pages.261-264
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- 1984
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Ethanol Fermentation of Raw Cassava Starch (II)
캇사바전분의 무증자당화에 의한 에타놀발효에 관한 연구(I I)
- Bae, Moo (College of Natural Science Ewha Women's University) ;
- Lee, Jae-Moon (Division of Biological Science and Engineering, KAIST)
- Published : 1984.12.01
Abstract
The optimal condition of the ethanol fermentation from raw cassava starch by simultaneous saccharification - fermentation (SSF) was studied using glucoamylase from Aspergillus sp. and a yeast strain. The rate and yield of ethanol production were optimum at pH 3.6 with shaking. The fine milling treatment was effective for both saccharification and SSF of raw cassava starch. The presaccharification at 6
증자하지 않은 cassava 생전분의 ethanol 발효생산을 위한 동시당화 -발효의 최적조건을 검토하였다. 생전분의 분해력이 가장 좋은 당화효소의 선별에서는 Asp. shirousami27이 가장 좋았으며 발효효모는 균주에 따라 큰 차이가 없는 것으로 나타났다. 동시당화-발효는 pH3.6에서 가장 높았으며 발효전 6
Keywords