Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 13 Issue 1
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- Pages.64-70
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- 1984
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Changes of Sugars and Their Related Enzymes in Tomato Fruits during the Storage of Subatmospheric Pressure
감압저장 중 Tomato과실의 당과 그에 관련되는 효소의 변화
- Kang, Woo-Won (Department of Food Technology, Kyungpook National University) ;
- Choi, Jong-Uck (Department of Food Technology, Kyungpook National University) ;
- Sohn, Tae-Hwa (Department of Food Technology, Kyungpook National University)
- Published : 1984.03.31
Abstract
In this experiment, the changes in the components of carbohydrate and their enzyme activities were investigated to study the conversion of sugars in tomato under sub-atmospheric pressure storage .The results obtained are as follows: The soluble sugars in tomato fruits were, for the most part, fructose and glucose together with small quantity of sucrose and maltose. The content of fructose increased throughout the storage, while that of glucose increased at an early stage but decreased at the latter part, and that of sucrose decreased drastically with progress of storage. The activity of
감압 저장 중 tomato과실에서 일어나는 당전환의 일부를 조사 하고자 저장기간을 통하여 탄수화물의 성분과 그들에 관련된 효소활성 변화를 조사한 결과는 다음과 같다. tomato 과실에 함유되어 있는 soluble sugar의 대부분은 fructose glucose이며 소량의 sucrose와 maltose가 존재하였다. 이들의 저장 중 변화를 살펴보면 fructose는 저장전반에 걸쳐 증가하는 경향이었고, glucose는 저장초기에 증가하다가 저장말기에 약간 감소하였으며 sucrose는 저장시일이 경과함에 따라 급격히 감소하는 경향이었다. 당전환에 중요한 역할을 하는
Keywords