한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제16권4호
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- Pages.355-362
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- 1983
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- 0374-8111(pISSN)
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- 2287-8815(eISSN)
레토르트파우치식품의 가공 및 품질안정성에 관한 연구(1) 레토르트파우치 진주담치 조미건제품의 제조 및 저장중의 품질안정성
Studies on the Processing and Keeping Quality of Retort Pouched Foods (1) Preparation and Keeping Quality of Retort Pouched Seasoned-Dried Sea Mussel Products
- 이응호 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 정수열 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 구재근 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 권칠성 (부산수산대학 식품공학과) ;
- 오광수 (부산수산대학 식품공학과)
- LEE Eung-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- CHUNG Soo-Yeol (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- KOO Jae-Geun (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- KWON Chil-Sung (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan) ;
- OH Kwang-Soo (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Pusan)
- 발행 : 1983.10.01
초록
조미진주담치 건제품의 품질을 개선하기 위한 기초자료를 얻고자 진주담치를 원료로서 레토르트 파우치 조미진주담치건제품의 제조 및 저장중의 품질안정성에 대하여 검토하였다. 원료진주담치를 설탕
A vacuum-packed seasoned-dried product of sea mussel, Mytilus edulis, caught in the southern coasts of Korea, was prepared and stored at
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