Microbiology and Biotechnology Letters (한국미생물·생명공학회지)
- Volume 11 Issue 1
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- Pages.67-74
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- 1983
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- 1598-642X(pISSN)
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- 2234-7305(eISSN)
Studies on the Color Improvement of Doenjang (Fermented Soybean Paste) Using Various Aspergillus oryzae Strains
Aspergillus oryzae를 이용한 대두발효식품의 색상개량에 관한 연구
Abstract
The studies on the color improvement of the Doenjang (two types of fermented soybean paste : soybean Doenjang and modified Doenjang) using various Aspergillus oryzae strains (6 strains : A, B, C, D, E, F) were conducted with the series of experiments of enzymatic activities (pretense,
Aspergillus oryzae 6균주(A, B, C, D, E, F 등 6개구)를 이용한 콩된장및 개량된장의 색상개량에 관한 연구결과를 요약하면 다음과 같다. 제국중 protease 및
Keywords