Automation of Glutamic Acid Fermentation

글루탐산 발효공정의 자동화

  • Park, S.H. (Foods R&D Center, Cheil Sugar Co., Ltd.) ;
  • Hong, K.T. (Foods R&D Center, Cheil Sugar Co., Ltd.) ;
  • You, S.J. (Foods R&D Center, Cheil Sugar Co., Ltd.) ;
  • Lee, J.H. (Foods R&D Center, Cheil Sugar Co., Ltd.) ;
  • Bae, J.C. (Foods R&D Center, Cheil Sugar Co., Ltd.)
  • Published : 1983.01.01

Abstract

A strategy for the automation of glutamic acid fermentation has been developed by the use of $CO_2$ analyzer together with a controller. It was found that a linear relationship existed between growth and $CO_2$ level in the exit gas. Therefore penicillin addition at an appropriate biomass concentration to excrete glutamate could be achieved automatically. In addition, an automatic batch feeding method (fed-batch culture) provided a means of overcoming substrate inhibition effects on growth and glutamic acid production in batch culture, thereby increasing productivity and product yield.

이산화탄소 측정기 및 제어기를 사용하여 글루탐산 발효공정의 자동화 방법을 개발하였다. 이는 발효배기가스 중의 이산화탄소와 균체의 성장 간에 직선관계가 있고 따라서 적절한 균체농도에서 페니실린 투여를 자동화할 수 있었다. 페니실린 투여 후 균체성장 및 글루탐산 생성의 고농도당에 대한 저해작용을 감소시켜 주기 위한 방법으로서 회분식 추가당 첨가공정을 자동화할 수 있었으며, 그 결과로서 회분식 발효에 비하여 생산성과 수율이 향상되었다.

Keywords