Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 15 Issue 1
- /
- Pages.70-76
- /
- 1983
- /
- 0367-6293(pISSN)
Effects of Solvents and Salts on the Separation of Fructose from Glucose-Fructose Mixture
과당.포도당 혼합물로 부터 과당의 분리에 따른 염과 유기용매의 영향
- Chang, Jin-Ho (Department of Chemical Engineering Korea Advanced Institute of Science and Technology) ;
- Chang, Ho-Nam (Department of Chemical Engineering Korea Advanced Institute of Science and Technology)
- Published : 1983.01.01
Abstract
Separation of fructose from glucose-fructose mixture was studied by utilizing the solubility differences of both sugars in the mixed solvents of water and alcohols with or without the presence of NaCl and
과당과 포도당의 혼합물로부터 과당의 분리에 관한 염과 용매의 영향을 이들 두 당의 용해도 차를 이용한 결정화 방법에 의해서 조사하였다. 결정화 방법은 이들 두 당의 혼합용액에 알콜과
Keywords