Korean Journal of Agricultural Science (농업과학연구)
- Volume 9 Issue 2
- /
- Pages.556-561
- /
- 1982
- /
- 2466-2402(pISSN)
- /
- 2466-2410(eISSN)
Studies on the Keeping Quality of Ultra-High-Temperature Sterilized Milk
초고온멸균유(超高溫滅菌乳)의 보존성(保存性)에 관한 연구(硏究)
- Kim, Jong-U (Dept. of Dairy Science, Coll. of Agriculture, Chungnam Natl. Univ.)
- 김종우 (충남대학교 농과대학 낙농학과)
- Published : 1982.12.31
Abstract
These studies were carried out to investigate the freshness and bacterial counts of ultrahigh- temperature sterilized market milk which were treated and distributed in three districts; Cheonan, Pyungtak and Suwon in Korea, and to elucidate theirs keeping qualities when stored in refregerator and at room temperature. And the results were obtained were as follows; 1. The acidities in milk from three plants after stored at
우리나라에서 처리(處理) 유통(流通)되고 있는 초고온멸균유(超高溫滅菌乳)의 선도(鮮度) 및 세균학적(細菌學的) 상태(狀態)를 확인(確認)함과 동시(同時)에 냉장(冷藏) 및 실온(室溫)에 있어서의 보존성(保存性)을 구명(究明)하기 위하여 3개지성(個地城)(천안(天安), 평택(平澤) 및 수원(水原))에서 처리(處理) 생산(生産)되고 있는 초고온멸균무균충전우유(超高溫滅菌無菌充塡牛乳)를 시료(試料)로 하여 신선도(新鮮度) 검사(檢査)와 세균학적(細菌學的) 상태(狀態)를 시험(試驗)한 결과(結果)는 다음과 같다. 1. 3개(個) 유처리장(乳處理場)에서 생산(生産)된 초고온멸균유(超高溫滅菌乳)를
Keywords