Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 14 Issue 2
- /
- Pages.106-111
- /
- 1982
- /
- 0367-6293(pISSN)
Trypsin Inhibitors from Various Soybean Varieties
대두 품종별 트립신 인히비터에 관하여
- Kim, Hyung-Gap (College of Agriculture, Kyung-Sang National University) ;
- Kim, Myung-Chan (College of Agriculture, Kyung-Sang National University) ;
- Chang, Kwon-Yawl (College of Agriculture, Kyung-Sang National University) ;
- Kim, Jong-Kyu (College of Agriculture, Kyung-Sang National University)
- Published : 1982.06.30
Abstract
To investigate the soybean trypsin inhibitors from seven varieties of soybeans and their twenty one
대두 7품종과 이를 이면교잡(二面交雜)해서 얻은 2대 21종의 대두에서 각각 가용성 단백질을 추출하여 Sephadex G-75에 의한 겔 여과와 polyacrylamide 겔 전기영동으로 트립신 인히비터를 분획 정제한 결과 16종의 트립신 인히비터가 검출되었고 각종류의 대두마다
Keywords