한국수산과학회지 (Korean Journal of Fisheries and Aquatic Sciences)
- 제14권3호
- /
- Pages.139-147
- /
- 1981
- /
- 0374-8111(pISSN)
- /
- 2287-8815(eISSN)
포장 어묵의 수분활성 저하에 미치는 식품첨가제의 영향 1. 식염, 당류 및 다가알코올류의 영향
Effect of Food Humectants on Lowering Water Activity of Casing Kamaboko 1. Effect of Lowering Water Activity of Sodium Chloride, Sugars and Polyols
- KIM Dong-Soo (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan) ;
- PARK Yeung-Ho (Department of Food Science and Technology, National Fisheries University of Busan)
- 발행 : 1981.09.01
초록
식품 방부제인 2-(2-furyl)-3-(5-nitro-2-furyl) acrylamide의 사용이 금지된 후로 어묵 및 어육햄(ham) 및 소시지(sausage) 등의 보존성을 높이기 위한 수단의 하나로 제품의
In this study, by using Landrock method modified by Yokozeki (1973) and Koizumi (1980), water activity (
키워드