한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제13권4호
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- Pages.255-260
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- 1981
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- 0367-6293(pISSN)
합성배지(合成培地)를 이용(利用)한 팽나무 버섯의 자실체형성(字實體形成)에 관한 연구(硏究) -제(第) 2 보(報) : Vitamin과 무기염류(無機鹽類)의 영향(影響)-
Fruit-body Formation of Flammulina velutipes on the Synthetic Medium -II. Effect of Vitamins and Inorganic Salts-
- Hong, Jai-Sik (Department of Food Science and Technology, Jeonbug National University) ;
- Yoon, Sook (Department of Food Science and Technology, Jeonbug National University)
- 발행 : 1981.12.30
초록
비타민과 무기염류가 팽나무 버섯균(菌)의 균사생육(菌絲生育)과 자실체형성(字實體形成) 미치는 영향에 대하여 실험하였다. 비타민 중에서는 티아민이 제일 우수하였고 그 최적 농도는
Effects of vitamins and inorganic salts on the mycelial growth and fruit-body formation of Flammulina velutipes were investigated. Thiamine was most effective on the mycelial growth and fruit-body formation, and its optimum concentration was
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