Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 13 Issue 4
- /
- Pages.267-272
- /
- 1981
- /
- 0367-6293(pISSN)
Effects of Processing Methods on the Quality of Ginseng Leaf Tea
인삼엽차(人蔘葉茶) 제조방법(製造方法)이 품질(品質)에 미치는 영향(影響)
- Kim, Sang-Dal (Korea Ginseng and Tabacco Research Institute) ;
- Do, Jae-Ho (Korea Ginseng and Tabacco Research Institute) ;
- Oh, Hoon-Il (Korea Ginseng and Tabacco Research Institute) ;
- Lee, Song-Jae (Korea Ginseng and Tabacco Research Institute)
- Published : 1981.12.30
Abstract
The qualities of ginseng leaf teas prepared by six different processing methods were evaluated to develop the leaf tea. The leaf tea prepared by fermentation at
인삼엽(人蔘葉)을 이용(利用)하여 여섯가지의 다른 제조공정(製造工程)으로 인삼엽차(人蔘葉茶)를 제조(製造)하여 그 품질(品質)을 조사(調査)한 결과(結果)를 요약(要約)하면 다음과 같다. 1. 완전추출(完全抽出)에 대한 30분(分) 추출물량(抽出物量)의 비(比)는
Keywords