Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 13 Issue 2
- /
- Pages.101-106
- /
- 1981
- /
- 0367-6293(pISSN)
Formation of Fungal Protoplast by the Reaction of Cell Wall Lytic Enzymes
섬유소 가수분해효소와 Chitinase 처리에 의한 균류 원형질체 생성에 관한 연구
- Oh, Sung-Hi (Department of Food Technology, Pohang Junior College) ;
- Chang, Myung-Ho (Department of Food Technology, Pohang Junior College)
- Published : 1981.06.30
Abstract
Osmotically sensitive fungal protoplasts were liberated from the mycelium of several kinds of molds by mixed enzyme system of cellulase from Trichoderma viride
균류의 세포벽은 복합 다당류의 매우 견고한 막으로 되어있기 때문에 균체의 이용이나 세포막 관련성 효소연구등에 직접적으로 방해가 되어왔기 때문에 이의 제거를 위해 본 실험에서는 Trichoderma viride
Keywords