Journal of the Korean Society of Food Science and Nutrition (한국식품영양과학회지)
- Volume 7 Issue 2
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- Pages.43-46
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- 1978
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- 1226-3311(pISSN)
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- 2288-5978(eISSN)
Formation of Secondary Products by Plant Cell Culture -I. Conditions of Callus Formation for Capsium annuum L. Fruit-
식물세포(植物細胞) 배양(培養)에 의(依)한 이차대사산물(二次代謝産物)의 생성(生成)에 관(關)한 연구(硏究) -I. Capsicum annuum L. 과실(果實)의 Callus형성조건(形成條件)에 관(關)하여-
- Choi, Bong-Soon (Dept. of Food and Nutrition, College of Home Economics, Yeungnam Univ.)
- 최봉순 (영남대학교 가정대학)
- Published : 1978.12.31
Abstract
In order to culture the placenta of Capsicum annuum L. in synthetic medium, the experiment was initiated to find out the proper medium for callus formation and growth rate. Linsmaier and Skoog RM 1964 media was more effective than Murashige and Skoog or white media. The addition of 2,
고추과실의 placenta 조직(組織)을 합성배양(合成培養)기에서 배양(培養)코저 callus발생(發生)에 적합(適合)한 배지(培地)를 선택하고 callus의 증식 속도를 검토한 결과 다음의 결과(結果)를 얻었다. callus발생(發生)에는 Linsmaier and Skoog RM 1964 기본 배지에 2, 4-D
Keywords