Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 8 Issue 4
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- Pages.201-206
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- 1976
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- 0367-6293(pISSN)
Studies on the Oil Soluble Constituents of Korean Ginseng -Part 1. On the Composition of Ginseng Sterols-
한국인삼(韓國人蔘)의 유용성성분(油溶性成分)에 관한 연구(硏究) -제1보 Sterol 성분(成分)에 관하여-
- Ko, Young-Su (Institute of Food Sciences, Hanyang University)
- 고영수 (한양대학교 식품과학연구소)
- Published : 1976.12.28
Abstract
Korean ginseng sterols were obtained from the non-saponifiable matters of etherial extract of the root. The composition of sterols have been determined by gas liquid chromatography and thin-layer chromatographic analysis. The results showed that contents of sterols were
한국인삼(韓國人蔘)의 뿌리중(中)의 ether가용성분중(可溶成分中)에서 불령화물(不齡化物)을 검출(檢出)한다음에 Thinlayer chomatography법(法)과 Gas liguid Chromatography법(法)에 의해서 Sterol의 성분(成分)을 검출(檢出)하였다. 그 결과인삼중(結果人蔘中)에서 stigmasterol이 반치폭법(半値幅法)에 의하면 15.39%. 그리고 planimetry법(法)에 의하면 13.92%이었고
Keywords