Applied Biological Chemistry
- Volume 18 Issue 3
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- Pages.177-182
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- 1975
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
Studies on the Hydrolysis of Inulin in Jerusalem Artichokes by Fungal Inulase
미생물(微生物) Inulase에 의(依)한 돼지감자 중의 Inulin분해(分解)에 관한 연구(硏究)
- Kim, Ki-Choul (Dept, of Agricultral Chemistry, Chung Buk National University)
- 김기철 (충북대학 농화학과)
- Published : 1975.09.30
Abstract
The analysis of Jerusalem artichoke showed that it contains 12.09% of Inulin. The results obtained from the examination of the conditions for fructose production by cultivating Pencillum sp 1 in the Jerusalem articoke medium were as follows: 1. The optimum amount of water added to Jerusalem artichoke was 2.5
돼지감자를 분석(分析)하여 탄수화합물(炭水化合物)로써 존재(存在)하고있는 Inulin성분량(量)이 12.09% 함유(含有)하고 있음을 확인(確認)하였다. pencillium sp 1을 돼지감자배지(培地)에 배양(培養)하여 과당생산조건(果糖生産條件)을 검토(檢討)한 결과(結果)는 다음과 같다. 1. 돼지감자에 대(對)한 최적가수량(最適加水量)은 신선돼지감자 1kg에 대(對)하여 증류수(蒸溜水) 2.5
Keywords