한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제5권2호
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- Pages.119-128
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- 1973
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- 0367-6293(pISSN)
마늘, Se 및 비타민 E가 동물영양에 미치는 효과
Some Aspects of Dietary Garlic, Selenium and Tocopherol, in the Nutrition of Animal
- 전세열 (한국원자력연구소 방사선생물학연구실)
- Chun, Sea-Yeol (Radiation Biology Division, Korea Atomic Energy Research Institute)
- 발행 : 1973.06.28
초록
마늘은 강장(强壯), 강정(强精) 식품으로 인정되어 왔으나 그 원인은 아직 미지이다. 여기에는 비타민 E와 밀접한 연관성이 있는 Se 함유아미노산에 기인됨을 가정하고 병아리에 비타민 E, Se 및 마늘을 투여하여 각 장기에 대한 Se 의 함량을 조사하였다. 마늘을 투여한 동물은 Se 및 비타민 E와 Se 투여군보다 Se 함량이 많으며 특히 정소에는 수배이나 축적됨으로 정력제로 될수 있는 요인이 된다고 본다. 쥐에 Se를
Tocopherol, Se and garlic powder were dieted to hatched chick breeding. The Se content of certain organs is influenced by garlic powder supply. The high Se content for the testis was a function of the vitamin E uptake. Effect of low dose of Se on the growth and survival of rat were examined under the diet of
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