한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제3권3호
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- Pages.185-188
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- 1971
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- 0367-6293(pISSN)
Aspergillus saitoi가 생산(生産)하는 섬유소(纖維素) 분해(分解) 효소(酵素)에 관(關)한 연구(硏究) -제 2 보(第 2 報) 각종(各種) 배지조건(培地條件)이 Cellulase 생성(生成)에 미치는 영향에 관하여-
Studies on Cellulolytic Enzymes Produced by Aspergillus saitoi -II. Influence of Various Media Condition on Cellulase Production-
- Lee, Soon-Ae (Seoul Health Junior College) ;
- Oh, Suk-Hen (Seoul Health Junior College) ;
- Youn, Jung-Eui (Seoul Health Junior College)
- 발행 : 1971.12.28
초록
Aspergillus saitoi 가 생성(生成)하는 cellulase의 생성조건(生成條件)을 진탕배양법으로 실험(實驗)하여 다음과 같은 결과(結果)를 얻었다. 1) Corn steep liquor는 dextrin에 비해서 대량(大量)을 필요(必要)로 하였다. 2)
This experiment was conducted to study on the productive conditions of cellulase by Aspergillus saitoi in the shaking culture medium. The results were as follows: 1. The production of enzyme required higher concentration of corn steep liquor than that of dextrin. 2. The concentration of 1.0%
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