한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제3권2호
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- Pages.94-100
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- 1971
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- 0367-6293(pISSN)
한국식품 중 글루타민산의 함량과 한국인의 글루타민산 섭취량 산정에 관한 연구
Glutamic Acid in Korean Foods and Estimation of its Dietary Intake
- Jo, Jae-Sun (Food Resources Laboratory, Korea Institute of Science and Technology) ;
- Kwon, Tai-Wan (Food Resources Laboratory, Korea Institute of Science and Technology)
- 발행 : 1971.08.28
초록
한국 상용식품 76종에 대한 총 GA 및 유리 GA 함량을 glutamate decarboxylase를 사용한 검압법에 의해서 측정하였다. 유리 GA 함량은 곡류
Free and total glutamic acid (GA) in 76 items of Korean foods have been determined by manometric method using glutamate decarboxylase(EC 4 1 1 15). Free GA contents are
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