Korean Journal of Food Science and Technology (한국식품과학회지)
- Volume 2 Issue 2
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- Pages.43-48
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- 1970
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- 0367-6293(pISSN)
Milk-clotting Enzyme from Mcroorganisms (Part XI) -Specificity Mucor-rennin (Crystalline Milk-clotting Enzyme of Mucor pusillus) on Synthetic Peptides-
미생물이 생산하는 응유효소 (제 11 보) -Mucor pusillus가 생산하는 결정응유효소, Mucor-rennin의 합성 Peptide에 대한 기질 특이성-
- Yu, Ju-Hyun (Dept. of Food Engineering, Yonsei University) ;
- Osawa, Hisao (Dept. of Agri. Chem., Tokyo Univ.) ;
- Tamura, Gakuzo (Dept. of Agri. Chem., Tokyo Univ.) ;
- Hong, Yun-Myung (Dept. of Chem. Eng., Yonsei Univ.) ;
- Arima, Kei (Dept. of Agri. Chem., Tokyo Univ.)
- 유주현 (연세대학교 이공대학 식품공학과) ;
- 오사와히사오 (도꾜오 대학교 농학부 농예화학과) ;
- 타무라카쿠소 (도꾜오 대학교 농학부 농예화학과) ;
- 홍윤명 (연세대학교 이공대학 화공과) ;
- 아리마케이 (도꾜오 대학교 농학부 농예화학과)
- Published : 1970.12.28
Abstract
When of the synthetic peptides were subjected hydrolysis with Mucor-rennin which crystalline milk-clotting enzyme from Mucor pusillus, the peptides of Z-L-Glu-L- Phe-OH, Z-L-Phe-L-Tyr-OH, Z-L-Phe-L-Leu-OH, Z-L-Tyr-L-Leu and Z-L-Glu-L-Phe-OH, were found to be hydrolysis.
Keywords