한국식품과학회지 (Korean Journal of Food Science and Technology)
- 제1권1호
- /
- Pages.85-89
- /
- 1969
- /
- 0367-6293(pISSN)
세균(細菌) Amylase 생산(生産)에 관(關)한 연구(硏究)(제(第) 1 보(報)) 균(菌)의 분리(分離), 동정(同定), Amylase 생산조건(生産條件) 및 생성효소(生成酵素)의 효소적성질(酵素的性質)에 대(對)하여
Studies on the Production of Bacterial Amylase(I) Isolation, Bacteriological Characteristics, Cultural Conditions and its Amylase Characteristics of a High Amylase Producing Strain
- Bae,, Jung-Surl (Taejon Agricultural Junior College) ;
- Park,, Yoon-Choong
- 발행 : 1969.06.28
초록
1. Corn에서 분리(分離)한 강력(强力) amylase생산균주(生産菌株) A-162의 균학적(菌學的) 성질(性質)을 Bergey's manual에 따라 살펴 보면 Bacillus subtilis 에 유사(類似)하였다. 2. 효소생산(酵素生産) 배지(培地)로는 밀기울에 대(對)하여 corn powder 30%, milk casein 5%,
1. According to the Bergey's manual of determinative bacteriology, the high amylase producing strain A-162 isolated from corn was similar to Bacillus subtilis in the characteristics. 2. The addition of corn powder 30%, milk casein 5% and
키워드