Applied Biological Chemistry
- Volume 4
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- Pages.29-32
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- 1963
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- 2468-0834(pISSN)
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- 2468-0842(eISSN)
The Effect of Gibberellin, Urea and Sucrose on Growth and Some Nutrients in Soybean Sprout
콩나물의 성장(成長) 및 성분(成分)에 미치는 Gibberellin, Urea 및 Sucrose의 영향(影響)
Abstract
The Gibberellin is applied to partial fruit trees, vegetables and flowers, but there is only a few information on the components of the effect of Gibberellin on these higher plants. There is no any information on the effect of Gibberellin, Urea and Sucrose mixed liquid on the plant components. So this mixed liquid and gibberellin spraied to the soybean sprout and observed growth velocity variety of some nutrients. Growth velocity, weight, Amino acid contents and fat contents of mixed plot and gibberellin plot are almost same. Mixed liquid plot's sugars and crude proteins contents in a little much than gibberellin plot, but mixed liquid plot's Ascorbic acid contents is a little less than gibberellin plot.
콩발아시(發芽時)에 Urea, Sucrose, Gibb 및 이들 혼합액(混合液)을 살포(撒布)하여 성분변화(成分變化)를 보았다. 1) Gibb의 신장(伸長)에 미치는 영향(影響)은 살포(撒布) 2일후(日後)에는 현저하게 나타나며 Gibb구(區) U+S+G구(區) 5일(日)째 것은 대조구(對照區) 7일(日)째것과 비슷하였다. 2) Gibb구(區) U+S+G구(區)가 모두 중량(重量)이 커진것은 다른 작물(作物)에서와 같았으며 Gibb구(區) U+S+G구(區) 5일(日)째것은 7일(日)째것과 같았다. 3) Vit.C 함량(含量)은 살포(撒布) 2일 까지는 처리구(處理區)와 대조구(對照區)사이의 차(差)가 작았으나 4일후(日後)에는 특히 Gibb에서 현저히 나타나며 Gibb에 Urea 및 Sucrose을 혼용(混用)하면 함량(含量)이 오히려 적어진다. 4) Amino태(態) N양(量)은 대조구(對照區)에 비(比)해 Urea구(區) Gibb구(區) U+S구(區)에 많았으며 이는 발아시(發芽時)에 비단백태(非蛋白態)N의 증가(增加)를 의미(意味)한다. 5) 조지방량(組脂肪量)은 처리구(處理區)가 대조구(對照區)보다
Keywords