Proceedings of the Plant Resources Society of Korea Conference (한국자원식물학회:학술대회논문집)
- 2019.10a
- /
- Pages.69-69
- /
- 2019
Antioxidant Activity and Fatty Acid Aomposition of Beach Rose (Rosa rugosa) Fruit and Seed from Various Ripening Stages
해당화 열매 과육과 종실의 숙기별 항산화능 및 지방산 조성
- Chae, Sung Hun (Department of Horticultural Biotechnology at Chonnam National University) ;
- Song, Hun Jong (Department of Horticultural Biotechnology at Chonnam National University) ;
- Lee, Young Sang (Department of Medical Biotechnology at Soonchunhyang University) ;
- Han, Tae-Ho (Department of Horticultural Biotechnology at Chonnam National University) ;
- Ku, Kang-Mo (Department of Horticultural Biotechnology at Chonnam National University)
- 채승훈 (전남대학교 원예생명공학과) ;
- 송현종 (전남대학교 원예생명공학과) ;
- 이영상 (순천향대학교 의료생명공학과) ;
- 한태호 (전남대학교 원예생명공학과) ;
- 구강모 (전남대학교 원예생명공학과)
- Published : 2019.10.18
Abstract
해당화 열매를 숙기 별로 과육의 항산화물질 함량과 씨앗의 지방산 함량을 측정하여 평가하였다. 과육의 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) 항산화능을 갈산 환산농도로 나타내면 미성숙 과육은