Take-Out Pre-Order System Design for Customer Convenience

고객 편의를 위한 Take-Out 예약주문 시스템 설계

  • 석명건 (숭실대학교 소프트웨어특성화대학원) ;
  • 김창재 (숭실대학교 소프트웨어특성화대학원)
  • Published : 2014.10.28

Abstract

As smart phones have became popular in recent years, use rate of smart phones application of mobile subscribers is now gradually increasing. Smart phones have a considerable effect on real life of users. Especially, mobile payment service using smart phones is outstanding in convenience because of its simple way to check out online. Therefore, in this paper, the database was designed for inquiring and making pre-order for take-out products based on connivence. This paper offers pre-order design to have order information standardized, menus which store owners can register and manage, and statistical data based on sales. It can be cost and time-efficient by using integrated pre-order system across all franchises. If this take-out pre-order system becomes more widely available, it will increase profit for both users and franchises due to cost and time efficiency.

최근 스마트 폰이 대중화되면서 이동통신 가입자들의 스마트 폰 애플리케이션 이용률도 점차 증가하고 있다. 스마트 폰은 사용자들의 실생활에 적지 않은 영향을 주고 있다. 특히 스마트 폰을 활용한 모바일 결제 기능은 온라인에서 간편하게 이뤄지기 때문에 편리성이 뛰어나다. 따라서 본 논문에서는 편리성을 바탕으로 Take-out 상품을 조회하고 예약 주문할 수 있는 시스템을 설계하였다. 주문정보를 정형화 시킬 수 있는 예약주문 설계와 가맹점 메뉴들을 점주가 등록하고 관리할 수 있는 메뉴, 매출을 바탕으로 한 통계자료를 제공한다. 가맹점별로 통일된 예약주문 시스템을 이용함으로 시간과 비용이 절약된다. 이러한 Take-out 예약주문 시스템이 널리 보급된다면 사용자와 가맹점 모두 시간과 비용 절약에 따른 이익을 증대할 수 있다.

Keywords