Measurement on Freshness Degree Change on Chicken Egg at Stored Temperature and Stored Time

저장 온도와 저장 기간에 따른 계란의 신선도 변화 측정

  • Jo, Seong-Bok (Dept. of IT Engineering, The Graduate School of Mokwon University) ;
  • Lee, Young-Woo (Dept. of Electronics Engineering, Mokwon University)
  • 조성복 (목원대학교 대학원 IT공학과) ;
  • 이영우 (목원대학교 전자공학과)
  • Published : 2007.10.26

Abstract

Light sources(300-1050nm) irradiated on egg surface and detected spectrum for egg freshness. We studied on the analysis of freshness degree using the irradiation on spectrometer about stored temperature and stored time.

계란의 신선도 파악을 위해 계란 표면에 광원(300-1050nm)을 조사하여 스펙트럼을 측정하였다. 그리고 저장온도와 저장기간 따른 계란의 신선도 변화를 분석하였다.

Keywords