Proceedings of the Korean Society of Plant Biotechnology Conference (한국식물생명공학회:학술대회논문집)
- 2002.04b
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- Pages.33-40
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- 2002
Commercial Production of Seed Garlic by Tissue Culture Technique
조잭배양에 의한 씨마늘의 상업적 생산
- Nam, Sang-Il (R&D Institute, TongYang Moolsan Co. Ltd.) ;
- Park, Ju-Hyun (R&D Institute, TongYang Moolsan Co. Ltd.) ;
- Choi, Jong-In (R&D Institute, TongYang Moolsan Co. Ltd.) ;
- Kwon, Ki-Seok (R&D Institute, TongYang Moolsan Co. Ltd.) ;
- Uhm, Jeong-Sik (R&D Institute, TongYang Moolsan Co. Ltd.)
- 남상일 (동양물산기업(주) 중앙기술연구소) ;
- 박주현 (동양물산기업(주) 중앙기술연구소) ;
- 최종인 (동양물산기업(주) 중앙기술연구소) ;
- 권기석 (동양물산기업(주) 중앙기술연구소) ;
- 엄정식 (동양물산기업(주) 중앙기술연구소)
- Published : 2002.04.26
Abstract
We, Tong Yang Moolsan Co. Ltd. (TYM) set up the mass-production system for virus-free seed garlic via tissue culture technique. TYM's tissue culture technique is called as 'Multiple shoot propagation technique'. This technique can lead mass propagation of genetically homogeneous seed garlic in a short period because of its highly proliferation ,ate of in vitro shoots
동양물산 중앙기술연구소에서 개발한 다신초 (multiple shoot) 증식기술을 이용하면 1회 계대배양으로 신초의 수가 약 15배 증가하고 1년에 10회의 계대배양이 가능하므로 계산상 1개의 신초로부터 5,700억개 (1510)의 신초 생산ㅇ 가능하므로 유전적으로 동질의 씨마늘을 단기간에 대량증식시키는 것이 가능하다 이러한 기술을 우수한 형질을 가진 마늘종에 적용하여 현재 국내