한국생물공학회:학술대회논문집
- 2000.04a
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- Pages.129-132
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- 2000
전분당 부산물로부터 유기산 생산 및 농축에 관한 연구 : 1. 유기산 균주 Propionibacterium acidipropionici의 발효 특성
Abstract
The main objectives of the study were to find optimum fermentation conditions of Propionibacterium acidipropionici for the production of organic acids. Three strains of Propionibacterium acidipropionici were selected for batch fermentation. Nutrients and environmental conditions on cell growth were defined by series of experiments. The optimum conditions of peptone, yeast extract, pH were determined to be 1.5%, 0.75%,
유기산 생산을 위한 Propionibacterium acidipropionici의 발효 특성을 규명하기 위하여 ATCC 4965, 4875, 25562의 세 균주를 선별하였다. 세포 성장에 따른 발효 실험에서는 Peptone, Yeast extract, pH별로 실시되었으며, 각각 1.5 %, 0.75%,
Keywords